MARDİN / KIZILTEPE - Fırat İlkokulu

Fırat İlkokulu

Adres
FIRAT MAH. AKDOĞAN YOLU ÜZERİ 416. SOK. NO42 KIZILTEPE ANADOLU LİSESİ YANI MARDİN/KIZILTEPE
Vizyon
Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğini sevgiyle yürüten , Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda evrensel bilgiye koşan, alanında ihtiyaçları karşılamada gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış teknik insan gücünü yetiştiren, uluslar arası düzeyde saygın bir eğitim kurumu olmak. Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı, yenilikleri destekleyen ve yetiştirdiği özgüveni yüksek bireylerle ülkesini tüm dünyada temsil eden bir okul olmak. Sadece bilgiyi paylaşan değil, üreten, bilginin tek otorite olduğu, demokratik ilişkilerin tam anlamıyla uygulandığı bir okul olmak. Veli-öğrenci-öğretmen işbirliği ile geleceğe yön veren, başarıya aç, ulusal ve uluslararası alanda yetiştirdiği öğrencilerle model bir okul olmaktır. Kısaca; Ülkede “İLK” leri ve “EN” leri çıkaran okul olmak.
Misyon
Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz; öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik, mesleki ve teknik eğitim verecek ortamları hazırlamaktır. Öğrencilerimizi bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirerek mesleğinde en başarılı bireyler haline getirmektir. Öğrencilerimizin bireysel yetenekleri göz önünde bulundurarak, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırabilecek; nitelikli, çağın teknolojisiyle donanmış üretici insan yetiştirmektir. Eğitimin yeniden tanımlandığı okul kavramını sorgulandığı günümüzde, eğitim alanındaki yeni yaklaşımları takip ediyor, “öğrencilerimize daha iyi bir eğitim imkânı nasıl sağlarız?” sorusunu sürekli olarak kendimize soruyoruz.
Öğretim Şekli :İkili Öğrenim mevcut.
Sabah : 07:30 - 12:20 Öğlen : 12:30 - 17:20
ŞEHİRİÇİ OTOBÜSLERİ HER 15 DAKİKADA BİR GEÇER.
İhtiyaca göre belirleniyor.
Tır Garajı ve Kızıltepe Anadolu Lisesi yanında, Akdoğan Yolu üzeri
OKULUMUZ KIZILTEPE İLÇE MERKEZİNDE OLUP MARDİN MERKEZE 27 KM UZAKLIKTADIR.
Adrese dayalı
Voleybol, Satranç
Ders kazanımlarına göre belirlenen deneysel çalışmalar
Okul bahçesi içerisinde yaya yolu bilgilendirme etkinliği